2020-08-13 14:05:44• hírek • Szatmár.ro

Korszerűsítik a Szamodob és Decebal közötti útszakaszt

A Szatmár Megyei Tanács csütörtökön hivatalosan is átadta a 195B jelzésű megyei út Szamosdob – Csengerbagos – Dacia települések közti, mintegy 10,4 kilométernyi szakaszát korszerűsítésre az Alfa Rom Kft. – Construcții Drumuri Rt., Samcif Rt. és Total Construct Kft. alkotta társulásnak - osztotta meg a hírt honlapján a megyei tanács.

„Lendületet adunk a térdég gazdasági fejlődésének ezzel az útszakasszal, megszüntetjük Csengerbagos és Dacia zsáktelepülés jellegét. Ez egy nagyon fontos lépés a térség fejlődése szempontjából, főleg, hogy nem állunk meg itt. Terveink között szerepel, hogy összekössük Csengerbagost Óvárival, hiszen a közeljövőben Óvárinál fog elhaladni az a gyorsforgalmi út, mely a magyarországi M3-as autópályához fog csatlakozni. Ezzel pedig úgy gazdaságilag, mint turisztikailag fontos útvonal lesz ez a térség számára.” – nyilatkozta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, aki Ioan Rus alelnökkel és a technikai igazgatóság vezetőjivel, valamint a települések képviselőivel jelen volt ma a helyszínen.



A munkálatok kivitelezési határideje 24 hónap, a kivitelező az elvégzett munkára további 80 hónap garanciát vállal. A munkálatokat a Nemzeti Fejlesztési Alapból finanszírozzák, összege pedig 20.784.068,05 lej. A korszerűsítés keretében 35 útkereszteződést, 256 kapubeállót, hidakat, beton és föld vízelvezető árkokat is felújítanak, illetve kialakítanak. Mindezek mellett a Homoródon átívelő hidat is felújítják: kiszélesítik a hidat és a folyómedret egyaránt, megerősítik a tartópilléreket, illetve teljes egészében kicserélik a védőkorlátokat is.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: